odhadonline.cz

Minulý rok jsme oslavili 10 let od založení služby Odhad online, která obsluhuje zákazníky prostřednictvím portálu odhadonline.cz a za dobu své existence si díky ní ocenily klienti majetek v hodnotě přesahující částku 57 miliard korun.

Za uvedených 10 let můžeme nyní uvést, že ze služby se stala komodita, která dosáhla svého vývoje.

Služba se stala předlohou pro mnoho firem, které ji kopírují. Jde hlavně o realitní kanceláře, které razí mírně pozměněný model služby ve formě poskytování služby bezplatně tzv. „zdarma“. Tento model je pak založen na přímém oslovení zákazníka služby s nabídkou dalších navazujících služeb realitní kanceláře.

Mohlo by se zdát pravděpodobné, že tyto „odhady online zdarma“ nám převzaly klienty. Do určité úrovně tak tomu bezpochyby bylo. Nicméně my jsme markantní pokles poptávek nezaznamenali. Ze zpětné vazby od klientů vyplynulo, že mnoho klientů o těchto bezplatných službách vědělo, avšak rozhodli se přesto využít našeho Odhadu online, který ačkoliv je zpoplatněný, nese v sobě závazek anonymity a jistoty, že je nějaká realitní kancelář nebude bombardovat nabídkami.

Můžeme uvést, že jsme za tento vývoj rádi. Těší nás, že si naše služba našla tolik zákazníků a nezklamala je.